IT – En viktig del av framtiden

IT som står för informationsteknik, är något som är mycket utbrett i samhället och utan IT, skulle samhället i princip stå stilla. IT är ett brett område som man använder inom programmering, webbutveckling, databaser, dataspelsutveckling , systemutveckling eller skapandet av appar. Det finns många andra områden inom IT som är viktiga även för näringslivet.

IT och framtidsutsikter

IT kommer inom en överskådlig framtid att behövas mer än någonsin då samhället har ett växande behov av informationsteknik. IT-har varit, och är fortsatt, mycket starkt bidragande till Sveriges starka tillväxt och utveckling. De sociala medierna som Facebook, Instagram eller plattformar som Youtube eller TikTok, är alla medier där man använder sig av någon form av informationsteknik. IT-tekniker, programmerare eller systemutvecklare, behövs för att hålla igång de gigantiska sociala medierna i takt med att allt fler tekniska funktioner läggs till. En teknik som använda allt mer inom IT-utveckling, är Virtual Reality eller VR. Tekniken VR används redan idag i många spel som är kopplade till ett par högteknologiska glasögon, där bäraren upplever en helt annan värld. VR används även allt mer inom affärsmöten och konferenser. Fördelen är att man får känslan och upplevelsen av ett riktigt möte, trots att man kan sitta på andra sidan jordklotet. VR gör det möjligt att mötas i sinnet och tekniken blir allt mer användbar inom fler områden. Vill man ha goda framtidsutsikter med arbete inom virtual reality, kan man bli en vinnare på IT-arbetsmarknaden. Smarta tekniska tillbehör är en del av den teknik som ingår i IT och då kan man ha nytta av nya och innovativa lösningar. Behöver man ladda sin mobil på språng, kan man köpa en kraftfull powerbank 20000mah för en effektiv laddning vart man än befinner sig!

Appar och molntjänster– En växande marknad

Applikationer eller även förkortat appar, är i en stor fas av ständig utveckling och förbättringar. Allt fler nya appar dyker upp med innovativa lösningar och som kan användas både inom företag, samhällsfunktioner, eller för privat nöje. Vill man arbeta med att utveckla appar, har man en ljus framtid med många möjligheter. Tack vare appar, kan man idag även logga in på många olika myndigheter. Inom vården kan man till exempel idag tala med läkare och sjuksköterskor online via en app och videosamtal. IT-marknaden för apputveckling, kommer att fortsätta växa och behovet finns extra mycket just nu inom sjukvården. Inom IT använder man allt mer molntjänster och idag finns till exempel apparna Gdrive, Skydive (Onedrive) eller Icloud. Det kommer att behövas allt fler så kallade multimolnintegratör och IT-utvecklingen har en spännande framtid tillmötes! Allt mer nya arbetsroller inom IT-branschen håller på att växa fram och fler utbildningar inom IT, kan komma att ändra både innehåll och titlar.


Publicerat

i

av

Etiketter: