IT i dagens samhälle

Nu för tiden är det inte mycket som inte berörs av IT, eller informationsteknologi som det egentligen heter. Alla använder vi nog IT i någon form när vi handlar i butiken, surfar på nätet, använder mobilen eller letar oss fram i trafiken med hjälp av GPS. Exemplen kan göras hur många som helst och vad vi själva använder beror ju först och främst på vad vi behöver. Nyttan är nog den starkaste motivationen för att använda digital teknik. Det är inte alltid samma sak som att vi verkligen vill använda den, men ibland måste vi eftersom samhället blir mer och mer digitalt för varje år.

En app för varje funktion

Det här med appar har formligen exploderat och även om det finns appar för det mesta så kommer det nya önskemål och behov hela tiden. Inte bara från individer utan också från företag. Både små och stora verksamheter kan med Beetroot som partner skapa stort mervärde för sina kunder genom att erbjuda väl genomtänkta appar, webblösningar och datahantering. Har du en någorlunda klar tanke över vad det är som egentligen behövs för att göra dina kunder extra köpsugna eller positivt inställda till dig och din verksamhet så går det också att ta fram bra lösningar. Kanske är det en speciell app som behövs, kanske fungerar spel eller virtual reality bättre? Möjligheterna är många och det krävs rätt kompetens för att ta ett helhetsgrepp över den här typen av utvecklingsprojekt.

Populära appar

För gemene man finns det otroligt många appar att ladda hem. Många är gratis att använda i basversion, en del är annonsfinansierade och andra tar betalt för den som vill utöka funktionerna eller liknande. Den som köper en smartphone får redan från början med ett förinstallerat grundutbud med appar som täcker in det vanligaste men de flesta börjar nog med att ”möblera” sin smartphone med mängder av nya appar för individuella behov. De mest populära apparna är sådana som handlar om kommunikation och sociala medier och den sortens digital verklighet är i dag en självklarhet för de allra flesta som tagit till sig IT-samhället med alla dess möjligheter.


Publicerat

i

av

Etiketter: