Skapa en framgångsrik hemsida

Att ha en säljande och informationsrik hemsida är en av grundstenarna i att driva ett företag idag. Om ett företag saknar hemsida går det miste om en stor möjlighet att driva trafik och försäljning, samtidigt som kunderna undrar varför företaget inte har publicerat information om sig själva på internet. För att skapa en framgångsrik hemsida behöver flera olika aspekter tillgodoses, som användarvänlighet, att sidan laddar snabbt och att den ger kunderna det de är ute efter.

Hemsidan kan användas till många olika ändamål, till exempel för att ta reda på vad kunderna tycker om företaget. Med hjälp av en kundundersökning från Ungapped kan du digitalt ta reda på vad kunderna tycker om ditt företag och de tjänster och produkter ni erbjuder. Du får tillgång till enkätmallar med färdiga frågor och kan infoga formuläret på företagets egen hemsida.

Kom igång med hemsidan

En hemsida är vid sidan av sociala medier ett av de viktigaste verktygen för att kunna profilera företaget på internet. Det är här möjligt att visa upp produkter och tjänster, aktuella öppettider och företagets portfolio. Först av allt behöver du registrera en domän för företaget. Det finns många olika aktörer som sköter domänregistrering, till exempel Loopia och Binero. Hemsidan behöver också en lockande design som lyfter fram din verksamhet i sitt bästa ljus. Det går att bygga webbplatsen i WordPress, där det finns ett stort antal färdiga teman tillgängliga för inköp.

Gör hemsidan tillgänglig för alla

När samhället digitaliserats allt mer har det tagit tid att anpassa hemsidor så att de är tillgängliga för alla besökare. Trots att riktlinjer för digital information utarbetades tidigt så visade det sig att många inte följde dem, vilket utestängde bland annat synskadade personer. Riksorganisationen ”Unga Synskadade” har sedan tidigare påtalat problemet med den dåliga tillgängligheten hos banker, resebolag samt politiska organisationer.

Driva företag på internet

Under de senaste tjugo åren har internetanvändningen ökat kraftigt. Folk är nu mer kapabla och villiga att göra affärer via internet än de varit tidigare. Den stora utbyggnaden av internet har spelat stor roll enligt Hjalti Nielsen som är samhällsgeograf. Pandemin har givit oss insikten att mycket av våra dagliga göromål kan skötas via internet, fast det krävs en del funderingar kring saker som hälsa och gräns mellan arbete och fritid. Men tack vare den nya tillgängligheten går det också bra att driva företag för de som bor på landsbygden.

Det finns också förbättrade möjligheter att sköta konferenser och utbildning på nätet, samt att upprätthålla sociala relationer med vänner och familj. Företag på den norrländska och småländska landsbygden kan nu konkurrera på samma villkor som företag inom samma bransch med bas i storstäder. Så länge de har en stabil internetuppkoppling finns det stora möjligheter. För att underlätta för företagen bör myndigheter förbättra affärsmiljön på ett allmänt plan samtidigt som de stödjer nytt entreprenörskap. De landsbygdsbaserade företagens möjligheter påverkas av hela samhällsutvecklingen, där de snabbt stigande bostadspriserna i storstäder kan leda till att fler flyttar till mindre orter.


Publicerat

i

av

Etiketter: