Internets historia

Nu har vi gått igenom vad IT är för något och vad det står för så nu kommer du att få läsa om själva internets historia.

Internet känner de flesta människor till och vet vad det är för något, men det finns säkert någon som inte har så stor koll på internet. Internet är enkelt beskrivet en digital värld där du kan skicka, lagra och ta emot information. Internet utvecklas hela tiden och i dagens läge används internet oftast till att ta reda på information, jobba och spela spel. Du kan göra det allra mesta med internet och utan internet hade inte världen varit densamma.

Du hittar mer information om internets historia på wikipedias hemsida.

Det som nu kallas för internet hette ARPANET tidigare. ARPANET grundades av USAs militära forskningsanstalt år 1969, alltså har inte ARPANET och internet funnits allt för länge. Den 29 oktober 1969 lyckades man skicka information från en dator till en annan via ARPANET. Efter detta utvecklades ARPANET mer och mer och tillslut kom det att kallas för internet. Internet i dagens läge är väldigt snabbt och vi kan ta emot och skicka information väldigt snabbt och effektivt. Idag utförs många jobb via internet, till exempel myndigheter använder internet för att ta reda på information och för att kunna utföra sitt arbete.

Innan internet fanns var det betydligt svårare att få fram information på ett snabbt sätt. Om du till exempel behövde skicka ett meddelande fick du skriva ett brev eller prata direkt till personen. Eftersom vi har ett välutvecklat internet idag kan vi på bara några sekunder skicka meddelanden till våra nära och kära.


Publicerat

i

av

Etiketter: