Nyheter om IT

Det händer dagligen saker inom IT branschen och en del av dessa nyheter kommer du att få ta del av nu.

Det välkända företaget Microsoft vill köpa appen Discord som nu är till salu. Men Microsoft vill inte köpa Discord för vilken summa som helst, Microsoft har nämligen lagt ett bud på hela 85 miljarder kronor. Microsoft äger sedan tidigare Skype som har hela 40 miljoner användare. Skype är en app som används väldigt flitigt av företag men även av privatpersoner, på Skype kan du bland annat ringa samtal och chatta med människor. Discord som Microsoft vill köpa för 85 miljarder kronor är en liknande applikation där du kan chatta och skapa grupper tillsammans med dina vänner.

Om du vill läsa mer om de senaste IT nyheterna kan du titta på expressens hemsida.

Oneplus nya mobil kommer ha en kamera med en ultravinkel på hela 50 megapixlar och du kommer kunna spela in en 4K video med din mobiltelefon, då slipper du köpa en svindyr kamera och kan istället använda din mobil till bilder och videoinspelning, hur bra är inte det?

Oneplus lanserar även en helt ny smartklocka. Ded en smartklocka kan du bland annat hålla koll på din puls och se hur många steg du har gått på en dag. Många använder sig av smartklockor när de tränar för att hålla koll på sin puls men med smartklockor kan du även svara på inkommande samtal från din mobiltelefon.

Sammanfattning

Det händer saker i IT världen dagligen och vi har valt att skriva om de största nyheterna just nu. Den mest chockerande nyheten är att Microsoft har lagt ett bud på hela 85 miljarder kronor för att få köpa appen Discord.


Publicerat

i

av

Etiketter: